WirelessAgent

WirelessAgent je alat koji omogucuje pracenje trenutnog stanja iternet naloga za wireless korisnike. Na osnovu datuma isteka naloga, izracunava koliko je jos dana preostalo do isteka, tako da se korisnik blagovremeno moze pripremiti i organizovati oko njegovog produzenja. Kako god bilo, cak i ako nalog istekne ili jos traje, nece biti iznenadjen ili zatecen… znace sta je razlog nestanka interneta. Big Grin
Alat, takodje poseduje indikator online stanja: grafik preostalog vremena koji je na slici zelene boje, ukazuje na to da je racunar na mrezi. Siva boja umesto zelene, stavlja korisniku do znanja da je njegov racunar van mreze, tako bi vrlo brzo trebao da razume, kad nestane veza, sta je zapravo problem.

Usko je povezan sa Radius Manager-om tj. moze se korisnickim nalogom automatski povezati na nalog korisnika na serveru na kome je Radius Manager instaliran i pokrenut, i tako dobavlja sve potrebne podatke korisnika koji je prijavljen preko WirelessAgent-a na Radius Manager, a poseduje i opciju za rucni unos datuma isteka naloga (u slucaju da internet korisnik nije dobio od provajdedera konfiguracioni kód za isti, ili se korisnik jednostavno, ne zeli prijaviti svojim podacima na WirelessAgent).

Dakle, WirelessAgent, poseduje dva moda:
Automatski mod: alat sam proverava stanje naloga i uvek ima sveze podatke sa servera kako bi izracunao ostatak vremena (jednom se prijavite i sam brine o svemu).
Manuelni mod: alatu je potreban rucni unos datuma isteka naloga a posle isteka vremena, ocekuje unos novog datuma (Vi brinete o unosu tacnog datuma isteka).

WirelessAgent radi na svim verzijama Windows sistema i, po instaliranju, startuje se sa operativnim sistemom tako da sluzi i kao odlican podsetnik posto se jasno moze videti preostalo internet vreme jos na samom pocetku.
Sa ovim alatom ne bi trebalo biti vise zabune, kod pojedinih, oko izracunavanja ostatka vremena i osecaja da su, mozda, zakinuti… da ne kazem, potkradani Smile
Iz tog razloga, u planu je razvoj cuvanja svih unosa (sa servera) tako da bi korisnik mogao imati uvid u listing datuma produzenja, uplata i isteka naloga… i to za nekoliko meseci u nazad.
Ova pogodnost ce biti dostupna samo u slucaju ako WirelessAgent radi u automatskom modu jer svi podaci koji se dobavljaju sa servera su validni i uneseni licno od strane osoblja davaoca internet usluga – provajdera!
Podaci uneseni rucno – u manuelnom modu, mogu biti pogresno upisani od strane korisnika (u slucaju pogresnog unosa, bice i pogresnog prikaza rezultata aktivacija, produzenja…) a kako WirelessAgent nema nacin za proveru tacnosti unesenih podataka u manuelnom modu, nema smisla kreirati listing sa takvim podacima. To je moje vidjenje. Ako neko ima bolji predlog, ova tema zato postoji.

Malo da docaramo utisak:
Po startovanju alata, pojavljuje se samo osnovni deo – onaj deo koji prikazuje ostatak vremena. Ako pritisnemo levo dugme sa strelicom na levo, imacemo pun prikaz.

U punom prikazu, vide se detalji korisnickog naloga a u planu su sledeci: korisnicko ime, zakupljeni paket za tekuci mesec, datum aktivacije/produzenja, datum uplate, i datum isteka. Alat se moze vratiti u prethodno stanje pritiskom na isto dugme, ili ga potpuno iskljuciti.

 

WirelessAgent je jos uvek u fazi razvoja i svaki predlog – sugestija za poboljsanje su dobrodosli i bice razmatrani.