Načelnik Rogatice vozi tri službena automobila

Od toga dva koristi i za službene potrebe, dok je jedno zaključano u njegovoj privatnoj garaži i koristi ga i vozi isključivo on, za svoje privatne potrebe.
Službenog „pasata“ Opštine Rogatica, kojeg ima pravo da vozi po službenoj dužnosti, u radnom vremenu i za službene potrebe, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić redovno koristi i za svoje privatne potrebe i partijske aktivnosti. Službeni automobil Opštine Rogatica koriste i ostali članovi SNSD-a za odlaske na sastanke regionalnih i centralnih organa SNSD-a širom Republike Srpske, ali i za privatne potrebe, poput odlazaka u Banjaluku novozaposlenih članova SNSD-a u Opštinsku upravu na polaganje stručnih ispita za rad u upravi Republike Srpske.

Pored službenog „pasata“ opštine načelnik Jagodić redovno koristi još i službenog „audija“ ŠG „Sjemeć“ i vozača ovog preduzeća u kome je bio „direktor-menadžer“ prije izbora za načelnika Rogatice. U „Sjemeću“ Milorad Jagodić imao je godinu i po ugovor „menadžera-direktora“ sumnjive zakonske validnosti, jer je dužnost direktora obavljao kršeći zakone, i nakon navršenih 65 godina života i 43 godine radnog staža.

Iz izvora u javnom preduzeću saznajemo i to da Jagodić jedno službeno, terensko vozilo u vlasništvu ŠG „Sjemeća“ marke „dacia duster“ tamne boje drži pod ključem u svojoj privatnoj garaži na Trgu oslobodilaca. Terenca koristi i vozi, kaže naš izvor, isključivo on i to uglavnom za odlaske na porodično imanje u Pijevčićima. Vozilo je otuđio domah po nabavci dva nova terenca, nakon prodaje terenskog vozila marke suzuki „vitara“ na licitaciji.

Intaresenatno je da aktuelni načelnik Rogatice Milorad Jagodić nikad nije ni posjedovao vlastiti automobil, nego da je za svoje privatne potrebe uvijek koristio službena vozila, ranije „Agrokombinata“, zatim ŠG „Sjemeć“, a sada i opštinsko i „Sjemeć“-ova vozila paralelno.