Obavjestavamo posjetioce foruma da je dostupna verzija foruma i za mobilne uredjaje tako da od sad mozete koristiti prenosive uredjaje za pregled i ucesce u diskusiji.. Dobro dosli!!
SMD Network
Obavjestavamo posjetioce foruma da je dostupna verzija foruma i za mobilne uredjaje tako da od sad mozete koristiti prenosive uredjaje za pregled i ucesce u diskusiji.. Dobro dosli!!
GENERALNI SPONZOR:
TIHOMIR KLISURA

(PERTH AUSTRALIA)

Dobrodosli na Forum Gornjeg Podrinja! Da bi ste mogli videti sve delove Foruma, prijavite se ili se registrujte   Mozete znatno ustedeti vreme registracije ako koristite sistem za prijavu pomocu Vaseg Facebook naloga. Pritiskom na dugme sistem ce Vam automatski registrovati novi nalog na forumu sa Vasim podacima sa Facebook-a.
Google Translation Bar
Odgovori 
 
Ocena Teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinari TV Goražda svoja prava tražiće i štrajkom glađu!
Autor Poruka
INFO Nije na vezi
Starosjedioc
*********

Poruka: 4,581
Pridružen: Jun 2013
Ugled: 0
Zahvalio se: 0
42 zahvalnica u 41 poruka
Poruka: #1
Novinari TV Goražda svoja prava tražiće i štrajkom glađu!
Novinari TV Goražda svoja prava tražiće i štrajkom glađu!


[Slika: 8a4b8985318a42ab1c62326201892b85_L.jpg]

Sindikat TV Goražde-RTV Bosansko-podrinjskog kantona zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja u ovoj TV kući, već je skoro 20 dana u generalnom štrajku. Kako od nadležnih nisu dobili nikakve odgovore, moguće je da već od početka sljedeće sedmice stupe u štrajk glađu.

Saopćenje Sindikata RTV BPK prenosimo u cijelosti:"Sindikat RTV BPK Goražde obavještava javnost da se već 17 dana nalazi u generalnom štrajku te da do danas nije postignut sporazum koji bi bio garant ispunjenja zahtjeva SO RTV BPK Goražde.Podsjetimo, uposlenici RTV BPK Goražde traže isplate zaostale četiri plate,smjenu rukovodstva ove medijske kuće, izmjenu sistematizacije radnih mjesta koja se pokazala diskriminirajućom i nefunkcionalnom,te poboljšanje uslova rada. Jedini ispunjeni zahtjev SO RTV BPK Goražde je izmjena Zakona o RTV BPK Goražde čija je implementacija već počela a što je rezultiralo aktivnostima sindikata prema osnivaču, Skupstini BPK Goražde.Sindikat RTV BPK Goražde obavještava javnost da je do sada održan niz sastanaka i pregovora sa menadžmentom JP RTV BPK Goražde i Vladom BPK Goražde sa kojima do danas nije postignut bilo kakav sporazum koji bi omogućio ispunjenje zahtjeva i prekid štrajka, uprkos brojnim ustupcima od strane sindikata. Uposlenici JP RTV BPK Goražde smatraju da su do sada pokazali maksimalnu spremnost za rješavanje aktuelne problematike, no da s druge strane ne postoji dovoljno spremnosti da se ponude čvrste garancije koje bi uposlenicima obezbjedile normalne uslove za rad, sigurnu egzistenciju i depolitizaciju rukovodećih organa.Ova medijska kuća koja djeluje i radi već 17 godina i koja je jedina radio televizija na prostoru Gornjedrinske regije nikada nije imala adekvatnu podršku osnivača, Skupštine i Vlade BPK Goražde, na šta je sindikat ukazivao godinama no nažalost bez razumjevanja.I umjesto da ova medijska kuća za 17 godina rada i postojanja ide uzlaznom putanjom ona nažalost još uvijek nema vlastite prostorije, radi sa dotrajalom i neadekvatnom opremom a za uzvrat svake godine potvrđuje svoj kvalitet i profesionalnost kojima opravdava ispunjavanje uslova koje postavlja Regulatorna agencija za komunikacije.SO RTV Goražde ovim putem želi upoznati javnost sa stvarnim stanjem u ovoj medijskoj kući ali i namjerom da istraje do kraja u ispunjavanju postavljenih zahtjeva u skladu sa Zakonom o štrajku i sindikalnim načinima borbe za ostvarenja radničkih prava, zaštite profesije i novinarske etike koji su više puta bili ugroženi od strane vladajućih struktura u ovom kantonu.S obzirom da dosadašnje aktivnosti na postizanju sporazuma i stvaranja uslova za prekid generalnog štrajka nemaju rezultata i da ne postoji razumjevanje od strane menadžmenta i osnivača JP RTV BPK Goražde, sindikalna organizacija u narednom periodu pokrenut će nove, rigoroznije oblike sindikalne borbe, poput štrajka glađu".

Izvor: Visegrad24
25-08-2013 07:39 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
opstinarogatica
visegradlive
U ime clanova Foruma Podrinje, zelimo Vam dobrodoslicu.
Usput, posetite Download sekciju i sekciju Izvorne Muzike. Za svaki predlog ili primedbu, posetite Predlozi-zalbe-pohvale.
Odgovori 


Srodne Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Zadnja Poruka
  Poginuo bajker iz Goražda David 0 1,026 25-07-2014 07:08 PM
Zadnja Poruka: David
  Slabiji zemljotres na području Goražda GZ 0 896 21-05-2013 07:20 PM
Zadnja Poruka: GZ

Skoči na Forum:


Kontakt | Web Sajt | Povratak na Vrh | Povratak na Sadržaj | Mobile Version | RSS