Obavjestavamo posjetioce foruma da je dostupna verzija foruma i za mobilne uredjaje tako da od sad mozete koristiti prenosive uredjaje za pregled i ucesce u diskusiji.. Dobro dosli!!
Obavjestavamo posjetioce foruma da je dostupna verzija foruma i za mobilne uredjaje tako da od sad mozete koristiti prenosive uredjaje za pregled i ucesce u diskusiji.. Dobro dosli!!
opstinarogatica
GENERALNI SPONZOR:
TIHOMIR KLISURA

(PERTH AUSTRALIA)

Dobrodosli na Forum Gornjeg Podrinja! Da bi ste mogli videti sve delove Foruma, prijavite se ili se registrujte   Mozete znatno ustedeti vreme registracije ako koristite sistem za prijavu pomocu Vaseg Facebook naloga. Pritiskom na dugme sistem ce Vam automatski registrovati novi nalog na forumu sa Vasim podacima sa Facebook-a.
Google Translation Bar
Odgovori 
 
Ocena Teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WirelessAgent
Autor Poruka
Rollback Nije na vezi
System Administrator
*******

Poruka: 579
Pridružen: May 2010
Ugled: 29
Zahvalio se: 11
126 zahvalnica u 109 poruka
Poruka: #1
WirelessAgent
WirelessAgent je alat koji omogucava pracenje trenutnog stanja iternet naloga za wireless korisnike. Na osnovu datuma isteka naloga, izracunava koliko je jos dana preostalo do isteka, tako da se korisnik blagovremeno moze pripremiti i organizovati oko njegovog produzenja.
Alat, takodje poseduje indikator online stanja: grafik preostalog vremena koji je na slici zelene boje, ukazuje na to da je racunar na mrezi. Siva boja umesto zelene, stavlja korisniku do znanja da je njegov racunar van mreze, tako bi vrlo brzo trebalo biti jasno, kad nestane veza, sta je zapravo problem.

Usko je povezan sa Radius Manager-om tj. moze se korisnickim nalogom automatski povezati na nalog korisnika na serveru na kome je Radius Manager instaliran i pokrenut, i tako dobavlja sve potrebne podatke korisnika koji je prijavljen preko WirelessAgent-a na Radius Manager, a poseduje i opciju za rucni unos datuma isteka naloga (u slucaju da internet korisnik nije dobio od provajdedera konfiguracioni kód za isti, ili se korisnik jednostavno, ne zeli prijaviti svojim podacima na WirelessAgent).

Dakle, WirelessAgent, poseduje dva moda:
Automatski mod: alat sam proverava stanje naloga i uvek ima sveze podatke sa servera kako bi izracunao ostatak vremena (jednom se prijavite i sam brine o svemu).
Manuelni mod: alatu je potreban rucni unos datuma isteka naloga a posle isteka vremena, ocekuje unos novog datuma (Vi brinete o unosu tacnog datuma isteka).

WirelessAgent radi na svim verzijama Windows sistema i, po instaliranju, startuje se sa operativnim sistemom tako da sluzi i kao odlican podsetnik posto se jasno moze videti preostalo internet vreme jos na samom pocetku.
Sa ovim alatom ne bi trebalo biti vise zabune, kod pojedinih, oko izracunavanja ostatka vremena i osecaja da su, mozda, zakinuti... da ne kazem, potkradani Smile
Iz tog razloga, u planu je razvoj cuvanja svih unosa (sa servera) tako da bi korisnik mogao imati uvid u listing datuma produzenja, uplata i isteka naloga... i to za nekoliko meseci u nazad.
Ova pogodnost ce biti dostupna samo u slucaju ako WirelessAgent radi u automatskom modu jer svi podaci koji se dobavljaju sa servera su validni i uneseni licno od strane osoblja davaoca internet usluga - provajdera!
Podaci uneseni rucno - u manuelnom modu, mogu biti pogresno upisani od strane korisnika (u slucaju pogresnog unosa, bice i pogresnog prikaza rezultata aktivacija, produzenja...) a kako WirelessAgent nema nacin za proveru tacnosti unesenih podataka u manuelnom modu, nema smisla kreirati listing sa takvim podacima. To je moje vidjenje. Ako neko ima bolji predlog, ova tema zato postoji.

Malo da docaramo utisak:
Po startovanju alata, pojavljuje se samo njegov osnovni deo - onaj deo koji prikazuje ostatak vremena. Levo dugme sa strelicom na levo/desno, regulise prikaz alata izmedju osnovnog i punog prikaza.
[Slika: 1.png] [Slika: 1-a.png] [Slika: 1-b.png]

U punom prikazu, vide se detalji korisnickog naloga a u planu su sledeci: korisnicko ime, zakupljeni paket za tekuci mesec, datum aktivacije/produzenja, datum uplate, i datum isteka. Alat se moze vratiti u prethodno stanje pritiskom na isto dugme, ili ga potpuno iskljuciti.
[Slika: 2.png]

WirelessAgent je trenutno u fazi razvoja i svaki predlog - sugestija za poboljsanje su dobrodosli.  Drinks

Nije losa stvar kad shvatis da nemas sve odgovore. Tada pocnes da postavljas prava pitanja.
01-06-2017 12:04 AM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
visegrad24
MyCity
GENERALNI SPONZOR:
TIHOMIR KLISURA

(PERTH AUSTRALIA)
Rollback Nije na vezi
System Administrator
*******

Poruka: 579
Pridružen: May 2010
Ugled: 29
Zahvalio se: 11
126 zahvalnica u 109 poruka
Poruka: #2
RE: WirelessAgent
Evo malog unapredjenja: WirelessAgent v1.0.5
Nova verzija alata (vidi se na slikama gore - u prethodnom komentaru) nudi pregled stanja i kontrolu pristupa LAN-u i DHCP klijentu. Ovo je uradjeno sa namerom da se korisniku stvore svi uslovi za pristup mrezi.
Kada alat detektuje da je van mreze a vreme jos nije isteklo, proverava stanje LAN-a: ako je LAN iskljucen, javlja korisniku sta moze biti razlog gubitka mreze i omogucuje mu pristup listi LAN vezama kako bi je ovaj rucno ukljucio.
Ako je van mreze a LAN ipak ukljucen, proverava stanje DHCP-a i ako je on iskljucen, takodje javlja korisniku moguc razlog i pita ga za dozvolu da ga ukljuci. Ako korisnik dozvoli, WirelessAgent ce pokusati da rekonfigurise TCP/IP protokol kako bi ukljucio DHCP na klijentu da bi racunar mogao dobiti IP sa hosta koji pokrece DHCP server. Kada to obavi, racunar pristupa mreznim serverima.
Da bi ova operacija bila uspesno izvedena na Win7 i novijim sistemima, potrebno je izvesti je sa administratorskim privilegijama koje korisnik mora dozvoliti programu kada se to od njega zatrazi.
Posle ove uspesno izvedene operacije, racunar bi trebao biti na mrezi.

Da rezimiramo: WirelessAgent, koji je prvenstveno radjen da korisniku bude kao podsetnik preostalog internet vremena, je ujedno i asistent u resavanju eventualnih problema koji se mogu javiti na korisnikovom racunaru, te mu zbog tih problema bude onemogucen pristup mrezi. WirelessAgent, od verzije 1.0.5, brine i o osnovnim podesavanjima racunara sa ciljem nesmetanog koriscenja internet vremena kojeg je korisnik zakupio.

Nije losa stvar kad shvatis da nemas sve odgovore. Tada pocnes da postavljas prava pitanja.
04-06-2017 03:14 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
U ime clanova Foruma Podrinje, zelimo Vam dobrodoslicu.
Usput, posetite Download sekciju i sekciju Izvorne Muzike. Za svaki predlog ili primedbu, posetite Predlozi-zalbe-pohvale.
opstinarogatica
visegradlive
Odgovori 


Skoči na Forum:


Kontakt | Web Sajt | Povratak na Vrh | Povratak na Sadržaj | Mobile Version | RSS