Obavjestavamo posjetioce foruma da je dostupna verzija foruma i za mobilne uredjaje tako da od sad mozete koristiti prenosive uredjaje za pregled i ucesce u diskusiji.. Dobro dosli!!
GENERALNI SPONZOR:
TIHOMIR KLISURA

(PERTH AUSTRALIA)
opstinarogatica
U ime clanova Foruma Podrinje, zelimo Vam dobrodoslicu.
Usput, posetite Download sekciju i sekciju Izvorne Muzike. Za svaki predlog ili primedbu, posetite Predlozi-zalbe-pohvale.

Dobrodosli na Forum Gornjeg Podrinja! Da bi ste mogli videti sve delove Foruma, prijavite se ili se registrujte   Mozete znatno ustedeti vreme registracije ako koristite sistem za prijavu pomocu Vaseg Facebook naloga. Pritiskom na dugme sistem ce Vam automatski registrovati novi nalog na forumu sa Vasim podacima sa Facebook-a.
Google Translation Bar
Odgovori 
 
Ocena Teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Direktore saslušavala policija
Autor Poruka
dedamraz Nije na vezi
Prijatelj
******

Poruka: 317
Pridružen: Jun 2015
Ugled: 5
Zahvalio se: 2
6 zahvalnica u 5 poruka
Poruka: #1
Direktore saslušavala policija
R. MILOVIĆ | 24. decembar 2015. 06:23

U osnovnim školama u Rogatici i rudom poslednjih dana vodi se velika bitka za glavne fotelje. Zbrku pokrenuo ministar prosvete odlukama o imenovanjima i razrešenjima.
ROGATICA / RUDO - Ljudi skloni marifetlucima, kriminalu i tuči nalaze se na čelnim pozicijama u osnovnim školama u Rogatici i Rudom. Bar takav se nameće zaključak na osnovu prijava, o kojima su aktuelni ili već smenjeni direktori ovih škola, informisali policijske službenike u dve opštine.

Zbrku u ove dve škole pokrenuo je ministar prosvete RS Dane Malešević, svojim pomalo čudnim odlukama o imenovanjima i razrešenjima već imenovanih, poništavanjem konkursa, pa čak i smenjivanjem Školskog odbora!

Nakon odlaska u penziju "nesalomivog" Tomislava Pavlovića, koji je više od 20 godina bio na funkciji direktora OŠ "Sveti Sava" u Rogatici, odoleo svim promenama vlasti i svim ministrima, pa i aktuelnom Danu Maleševiću, njegovi naslednici nisu te sreće. Zamenila ga je kratko na v. d. funkciji njegova bivša zamenica Snežana Pjevčević, a ubrzo potom je, u junu ove godine, ministar Malešević, za v. d. direktora, umesto Snežane, imenovao Mila Planinčića. Odmah po "ustoličenju", Mile je policiji prijavio "pet-NLO-radnika". Onda je "kao grom iz vedra neba" iz Banjaluke stiglo rešenje o smeni Planinčića i kompletnog Školskog odbora, a ponovo je za v. d. direktora imenovana Snežana. Ona će tu verovatno i ostati dok se sneg ne otopi, jer će uskoro uslediti i zimski raspust, a i ponovna, konkursna procedura za izbor direktora škole.

- Tomislav i Snežana su u vreme zajedničke vladavine pravili dar-mar u školi, pa čak davali i plate petorici ljudi, koji nisu bili članovi kolektiva, a činili i druge malverzacije i zbog toga je ovde, po mojoj prijavi, posla imala i policija - kaže za "Novosti" Mile Planinčić.

Za događaje u OŠ Rudo, "krivac" je opet ministar, jer je bez obrazloženja poništio konkurs o izboru direktora, odnosno Odluku Školskog odbora o izboru pedagoga Nataše Todorović Barbarez za direktora OŠ "Rudo", sa važnošću od 1. januara 2016. godine.

- Meni ugovor ističe 31. decembra, a nakon toga imam pravo da u narednih šest meseci budem u statusu "neraspoređenog" radnika u školi, ako se ne ukaže radno mesto nastavnika fizike, koju sam predavao pre izbora za direktora. Lakić mi osporava pravo da drugi deo godišnjeg odmora koristim u januaru, a u isto vreme mi potura papir o raskidu radnog odnosa sa krajem ove 2015. godine. Natašin izbor za direktora nije podržao Malešević, a Školski odbor ju je opet imenovao za v. d. direktora. Oni se plaše da bi Malešević mogao mene da imenuje za v. d. direktora do konačnog završetka ponovljenog konkursa. Oko toga smo se prepirali, a on je potegao stolicu na mene i zbog toga smo davali izjave u policiji - kaže za "Novosti" Veljo Ristović.

O svemu tome, "Novostima" je izjavu dao i Lakić.

- Stolicu je izmislio, a sve ostalo je tačno što je rekao. Odlučiće opet ministar Malešević, kome smo dostavili isti predlog Školskog odbora sa Natašom kao v. d. direktorom. Ako to ne potvrdi, OŠ "Rudo" će u 2016. godinu ući bez direktora škole - kaže Lakić.

NA BOLOVANjU
U RUDOM je aktuelni direktor OŠ "Rudo" Velimir Ristović, kome mandat ističe završetkom 2015. godine, policiji prijavio svog prvog saradnika Slavka Lakića, sekretara škole, zbog, kako on tvrdi, "potezanja stolice" u nedostatku argumenata, nakon čega je Ristović odvezen u Hitnu službu, a od tada je na bolovanju.

IZVOR: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/rep...a-policija
24-12-2015 11:23 AM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
opstinarogatica
SMD Network
visegradlive
Odgovori 


Skoči na Forum:


Kontakt | Web Sajt | Povratak na Vrh | Povratak na Sadržaj | Mobile Version | RSS