САБОР ЧАЈНИЧАНА, ПРИЈАТЕЉА И ПОТОМАКА

Велики Сабор Чајничана, Пријатеља и њихових Потомака одржан је 27. маја 2017 године у хотелу “Нови Сад” у Новом Саду.

У препуној сали хотела осјећала се пријатељска и опуштена атмосфера са доста добрих вибрација која је дала прилику да се нађу пријатељи, фамилија који се нису дуго времена видјели.

На почетку свечаности гостима се обратио господин Миливоје Бештић.

Након уводног говора све окупљене је поздравио протојереј Боро Видовић и Благословио све присутне.

Присуство народног гуслара, пријатеља Ђорђија Ђока Тановића изазвало је велико одушевљење присутних као и његов наступ. Поздрављен је великим аплаузом.

После наступа Ђорђија Ђока Тановића, присутнима се обратио и предсједник Удружења Др. Душан Корњача који је поздравио све присутне, те пружио све инфомације од почетка рада Удружења, досадашње активности као и планове за убудуће, те се са свег срца захвалио првом предсједнику Удружења Проф.Др. Браниславу Машићу који је како је истакао Корњача дао огроман допринос у оснивању друштва и његовом опстанку и развијању.

 

Присутнима се обратио и Начелник општине Чајниче инг. Горан Караџић

који је такође поздравио све присутне, пренио поздраве свих из Чајнича и зажелио да оваквих и сличних сусрета буде више да се више шријатељи састају, друже се и сарађују.

Уследио је наступ КУД-а “Извор” из Чајнича који су извели сплет народних игара.

Све присутне је лијепо орасположила и веома пријатно разгалила млада етно група пјевачица из Чајнича које су пјевале познате пјесме.

Гост  Сабора је било и младо КУД “Сремац” из Сремских Карловаца под умјетничким руководством Мирослава Ласице, који је такође коријене води са простора Чајнича.

Њихов наступ је остао веома запажен и бурно поздрављен, с обзиром да су млада група играча који постоје нешто више од пола године.

 

Уследио је наступ женске пјевачке групе из Чајнича који су извели свој репертоар а одмах после њих је наступила у мушка пјевачка група са својим репертоаром.

    

 

На крају, поново наступ КУД-а “Извор” из Чајнича који су извели спелт игара из Србије.

  

Након ових наступа уследило је весеље које је уз пратњу “Ехра Бенда” из Чајнича употпунило славље, добро дружење и забаву за све присутне.

 

 

У Кратком предаху присутним се обратио Предсједник Удружења Др. Душан Корњача који је искористио прилику да  се захвали свима који су помогли и подржали рад Удружења те уручио Захвалниче најзаслужнијим.

Дибитници Захвалница су:

Горан Караџић, Боро Видовић, Милан Гутић, Ђорђије Ђоко Тановић, КУД “Извор”, КУД “Сремац”, Ковиљко Ловре.

Након додјеле Захвалница, Предсједник Удружења је пожелио да се идући сусрет догоди идуће године али у Београду, гдје би заједно са братским Удружењем из Београда организовали заједнички скуп..

Дружење и весеље се наставило до касно у ноћ.

Галерију фотографија погледајте на овом линку:

Sabor Cajnicana Foto

ГЗ.